joi, 8 martie 2012

TEODORA A FOST EXTERNATA

HAG PURIM SAMEAH – O sarbatoare de Purim fericita !

b_200_0_16777215_00___images_teo_si_mini.jpgAzi 8 martie 2012, este o zi speciala nu numai din cauza faptului ca este ziua mondiala a femeii ci si datorita faptului ca, dupa aproximativ 2 luni de spitalizare, dupa 2 operatii complicate cu risc major cu evolutii post-operatorii dificile, Teodora a fost externata. Starea ei de sanatate este una foarte buna, este vioaie, vesela mai tot timpul si dispusa la joaca si mai ales (desi inca nu este eliminat complet, duminica va fi administrata ultima doza de 0,1 ml) nu mai manifesta dependenta de metadon. Slavit sa fie Domnul pentru tot !

Nu consider o coincidenta faptul ca Teo a fost externata tocmai astazi si am sa va spun de ce. Initial se preconiza sa fie externata vineri insa din cauza faptului ca in ultima perioada au fost operati mai multi pacienti iar in spital nu mai sunt camere disponibile, medicii au decis s-o externeze pe Teo mai devreme cu o zi lasand in seama noastra administrarea medicatiei pentru urmatoarele zile. Astazi, la evrei, este sarbatoarea PURIM. Se sarbatoreste izbavirea poporului evreu de la condamnarea la moarte. Purim comemoreaza ziua cand Haman planuise sa omoare pe toti evreii din Persia, dar, prin interventia lui Mordechai si a reginei Estera, evreii au fost salvati si in schimb au fost omorati cei care intentionasera sa-i omoare.

In aceasta sarbatoare evreii isi ofera daruri unii altora pentru a raspandi un simt de fraternitate. O delicatesa care se serveste de Purim este humentaschen, prajiturele in trei colturi umplute cu jeleu sau cu seminte de mac, miere si nuci. De ce va spun asta ? Dintr-un motiv simplu: Numele TEODORA, tradus din greceste (Theos – Dumnezeu si Doron – dar) inseamna DARUL LUI DUMNEZEU prin urmare, nu consider o coincidenta faptul ca in aceasta zi, Domnul a vrut ca Teo sa fie externata. Teodora este darul pe care EL ni l-a oferit in aceasta sarbatoare … este “humentaschen-ul” (delicatesa) oferita de Domnul special pentru noi. Multumim Isus pentru darul acesta minunat si binecuvantat de Tine. Fie ca inapoi, darul nostru catre EL sa fie o inima smerita si ascultatoare.

Saptamana viitoare vom reveni in Romania. La ultimul control cardiologic, doctorul ne-a spus ca totul functioneaza normal. Este o mica problema la ventricolul stang care este putin atrofiat datorita malformatiei cardiace avute pana acum insa pentru asta Teo a primit deja medicatia corespunzatoare pentru refacere. Din cauza acestui ventricol afectat si mai ales a faptului ca valva pulmonara a fost eliminata, Teodora nu va putea face sport de performanta (daca atunci cand va creste va opta pentru asa ceva) deoarece organismul ei nu rezista la efort prea mare. Va trebui monitorizata evolutia ei si este posibil ca peste cativa ani (estimarea doctorilor ar fi peste 10-12 ani) sa fie necesara o alta interventie chirurgicala pentru implantarea unei valve pulmonare artificiale. Deocamdata nu ne gandim la “ce va fi” ci luam cuvantul Domnului Isus care spune “Ajunge zilei necazul ei…” pentru ce va fi, lasam totul in mainile Celui ce ne-a ocrotit pana acum.
Multumim tuturor celor ce ati fost alaturi de noi cu gandul, cu rugaciunile, sms-urile, mail-urile…

Multumesc bisericilor din Austria (in special Bisericii nr 2 din Linz – pastorita de Doru Mircea, Bisericii din Haid – pastorita de Mihai Feher, Bisericii nr 1 din Linz – pastorita de Nelu Cozma, Bisericii Emanuel din Amstteten – pastorita de Daniel Catana si Bisericii penticostale Austriece din Amstteten) pentru sprijinul acordat. Multumim Bisericilor din Romania (Vestea Buna – Emil Mestereaga, Betel – Florin Ianovici, care necurmat ne-au purtat in rugaciune). Multumim tuturor fratilor si surorilor, familiilor care ne-au vizitat la spital. Din cauza faptului ca au fost foarte multi nu vreau sa mentionez numele cuiva pentru a nu crede cineva ca unul a fost mai deosebit fata de altul si de aceea il mentionez. Pentru noi, toti care ati venit la spital ati fost “trimisi speciali ai lui Dumnezeu” veniti din partea Lui cu mesajul incurajarii inimilor noastre incercate.

Domnul Dumnezeu sa va rasplateasca !
b_150_0_16777215_00___images_teo_externata_1.jpg 
b_150_0_16777215_00___images_teo_externata_2.jpg 

4 comentarii:

  1. Ne bucuram foarte mult pentru voi! Dumnezeu a raspuns minunat rugaciunilor celor care o iubesc pe Teo...El s-o binecuvanteze in continuare si sa-i intareasca trupusorul.Va suntem alaturi sufleteste si va purtam mereu in rugaciunile noastre. Cu dragoste, Lucian si Nina Asan

    RăspundețiȘtergere
  2. mare este DUMNEZEU ca raspunde rugaciunilor noastre ,ne bucuram nespus de mult ca ati trecut biruitori prin puterea DOMNULUI ISUS si EL sa va intareasca mai departe ,va asteptam cu mult drag ,va iubim in numele celui de sus. lidia bontas.

    RăspundețiȘtergere
  3. NE bucuram tare mult de vestile bune!
    Raluca si Cati

    RăspundețiȘtergere


Sindrom Edward

"Fiecare copil cu trisomia 18...indiferent cat de fragila este viata lui sau scurta ca si durata de zile, schimba pentru totdeauna lumea noastra..."

"Orice copil merita prima zi de nastere"

Persoane interesate

Trisomia 18

RAMANE TOTUSI UN DIAGNOSTIC SI NU O PROGNOZA...