marți, 28 februarie 2012

TEODORA A FOST TRANSFERATA IN KINDER KLINIK

Joi 23 februarie, Teodora a fost transferata din Terapie intensiva in Kinder Klinik intr-un salon pentru mama si copilul (Corina este si ea internata impreuna cu Teo). Starea Teodorei de sanatate este una buna insa se lupta cu ceva probleme de medicatie. Dupa prima operatie (cea din 23 ianuarie) au inceput sa-i fie administrate calmante foarte puternice (pentru durerile mari de dupa operatie). Doua dintre ele sunt Metadon si Lorazepam care sunt catalogate in lumea medicala drept adevarate droguri ele creeand dependenta foarte mare.

Avand in vedere ca Teo a stat in terapie intensiva peste o luna de zile,  administrarea lor pe timp indelungat creeaza mari probleme pacientului. Teodora nu a facut exceptie din pacate. Din 6 in 6 ore ii trebuie administrata doza altfel, starea ei este similara sevrajului la drogati. Se agita, plange, nu-si gaseste nicio stare confortabila, creste frecventa cardiaca, creste temperatura…

Medicii au inceput inca de saptamana trecuta sa reduca dozele. Initial i s-a administrat 1,7 ml Metadon la 6 ore si treptat, a fost redusa doza (cate 0,2 ml la 2 zile) astfel ca in acest moment Lorazepamul este eliminat complet iar Metadon a ajuns la 0,9 ml. Reactia ei la reducerea dozelor este (cum era si firesc) negativa. Astazi (28 februarie) a facut din nou febra (39.5) frecventa cardiaca a fost de peste 160 iar agitatia a fost maxima neputand sa-si gaseasca niciun loc si mai ales neputand nici sa adoarma. Desi epuizata de atat efort…nu poate sa doarma fapt care ii creaza o stare teribila (stari depresive, plans, agitatie). Am reusit s-o adorm tinand-o in brate timp de 3 ore.

In prezent ea este hranita pe gavaj (inca nu poate manca toata cantitatea necesara pe gura) si paralel cu gavajul a inceput sa manance si pe gura putin HIPP (borcanele cu mancare deja preparata pentru bebelusi).
Problema ei momentan nu o reprezinta alimentatia ci dependenta de medicatia sus mentionata. 

Ne-am gandit ca odata transferati pe Kinder Klinik, evolutia va fi mai rapida urmand externarea si dupa cateva zile un ultim control la inima inainte de intoarcerea in tara insa, din cauza dependentei de Metadon, este poosibil ca si saptamana viitoare s-o petrecem…tot in spital. Se incearca acum reducerea dozei nu cu cate 0,2 ml cat a fost pana acum ci cu 0,1 ml. Suntem convinsi ca Domnul va lucra si in aceasta situatie insa avem nevoie de timp, rabdare si credinta. Domnul sa fie cu noi toti !


4 comentarii:

  1. Domnul Isus lucrează în continuare şi El aduce biruinţă totală peste Teo. Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă, căci ceea ce a fost greu a trecut! Să credem în vindecările divine! Shalom!

    RăspundețiȘtergere
  2. REcuperare usoara si intoarcere grabnica acasa! Sunteti in gandurile si rugaciunile noastre!
    Am o rugaminte- pot copia o poza cu Teodora pe blogul meu- este vorba de un articol despre luna in care incercam sa atragem atentie asupra trisomiilor, luna Martie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Raluca de urari si ganduri frumoase. Tot materialul postat aici este public si poate fi folosit de catre oricine. Tot ceea ce este scris aici este "spre zidirea si incurajarea celor descurajati" prin urmare, atunci cand este folosit in acest scop, poate fi luat fara nicio problema. (Mai ales de catre o mamica ce are o comoara asa binecuvantata cum ai tu). Domnul sa fie cu noi toti !

      Ștergere
    2. Domnul sa va intareasca in continuare!La multi ani pt Corina!Dumnezeu sa-ti rasplateasca fiecare clipa petrecuta alaturi de comoara voastra!

      Ștergere


Sindrom Edward

"Fiecare copil cu trisomia 18...indiferent cat de fragila este viata lui sau scurta ca si durata de zile, schimba pentru totdeauna lumea noastra..."

"Orice copil merita prima zi de nastere"

Persoane interesate

Trisomia 18

RAMANE TOTUSI UN DIAGNOSTIC SI NU O PROGNOZA...