luni, 20 februarie 2012

A IESIT SI SOARELE


b_200_0_16777215_00___images_teo_zambetul_invingatorului.jpgDe la ultima postare si pana in prezent am experimentat iarasi o serie intreaga de sentimente. Am inceput sa realizam mai bine faptul ca recuperarea Teodorei dupa aceste complicate operatii este mult mai dificila decat ne-am fi asteptat noi si ne-am inarmat cu mai multa rabdare, credinta si incredere in Domnul. Una din zilele in care credinta si puterea noastra a fost incercata a fost cea de sambata 11 februarie.

Teodora se lupta deja de cateva zile cu febra iar cand am ajuns noi la ea, temperatura era la 40. Era agitata, frecventa cardiaca mult peste normal iar saturatia incepuse sa oscileze intre valorile 20-40-90. Culoarea pielii incepuse sa se schimbe (cand organismul este desaturat culoarea pielii devine vinetie). A inceput sa se marmoreze (nu stiu cum sa va descriu asta decat prin faptul ca venele incep sa devina mai proeminente) iar medicul de garda impreuna cu asistenta care era la Teo, nu reuseau sa gaseasca vreo solutie. Solutia era sa gaseasca in prima faza o posibilitate s-o calmeze insa medicatia pentru somn fusese administrata deja si…nu avusese niciun efect. Am fost foarte afectat (nu am realizat asta decat seara cand am plecat acasa). Spre seara m-a luat ameteala si o durere de cap teribila. Echilibrul meu (fizic) a fost afectat destul de rau insa multumesc Domnului ca am reusit sa conduc din Linz pana in Traun fara probleme. Teodorei i s-a administrat o doza mai puternica de calmante si somnifere si a adormit. I-au schimbat si masca de oxigen si au ridicat presiunea la 10 pentru a obtine valoarea normal a saturatiei.

Doctora a venit si ne-a spus ca din cauza pneumoniei (posibil insa nu era foarte sigura de asta deoarece a mai mentionat si alte posibile cauze ale decompensarii pulmonare) plamanul drept nu functiona corespunzator. Daca nu va reusi sa respire la intreaga capacitate cu plamanul drept atunci va necesita …intubarea. Multumim Domnului ca nu s-a ajuns acolo pentru ca dupa cateva zile plamanul a inceput sa functioneze corect.

Am fost vizitati la spital de foarte multe persoane si le multumim tuturor celor care au simtit impreuna cu noi. Multumim bisericilor din Linz, Haid si Amstetten pentru faptul ca s-au ingrijit de noi si de nevoile noastre.
De cele mai multe ori in timpul vizitelor avute la spital, una din cele mai des auzite replici a fost aceasta “V-a ales Dumnezeu pentru ca sunteti puternici. Eu nu stiu daca puteam trece prin ce treceti voi…” O replica prietenoasa a unora insa plina de controverse pentru ca nu stiu in ce consta “puterea mea” de a purta o astfel de incercare. Daca nu mananc, mi-e foame; daca sunt lovit ma doare; daca sufar vazandu-mi copilul in suferinta, plang si eu la fel cum ar plange orice parinte… Am o inima sensibila la durere ca a oricarui alt om de pe pamant ... Atunci ma intreb in ce consta puterea asta “a mea” ?
Ma gandesc ca aici nu e vorba de vreo putere personala si nici de vreo vrednicie, ci doar de o alegere a Cuiva…insa nu despre asta vreau sa vorbesc acum.

b_200_0_16777215_00___images_teo_dupa_masa.jpgDe aproximativ 4 zile Teo a inceput sa se simta mult mai bine iar evolutia ei sa fie una favorabila. Dupa o pauza de mai bine de o luna, a inceput din nou sa manance, putin cate putin, pe gura. Cel mai mult ne-a bucurat faptul ca i-a revenit zambetul…acel zambet cu care ne-a cucerit inimile si pe care, odata ce l-ai vazut, nu-l poti uita repede. In ciuda gavajului si a oxigenului inca in functiune, care pot lua din frumusetea unui om, zambetul Teodorei este la fel de frumos si cuceritor. Il puteti vedea in filmuletul postat mai jos.

In prezent Teo este tot in Terapie Intensiva insa se preconizeaza ca in cursul acestei saptamani sa fie mutata in KinderKlinik intr-un salon. Acolo va mai sta pana va putea respira singura si va deveni un pic mai puternica.  Daca inainte de operatie greutatea ei era de 6,700 acum, dupa cum arata, are probabil putin peste 5 kg (nu a fost cantarita dupa operatie, este doar estimarea noastra). Asteptam cu dor sa ne reintoarcem acasa impreuna cu Teo, si sa spunem tuturor ce bun este Domnul.



10 comentarii:

  1. Ma bucur asa de mult ca Teo si-a revenit! Se vede ca e foarte iubita!
    Cu privire la expresiile oamenilor- ele sunt clisee. Toti parintii de copii cu nevoi speciale se confrunta cu aceste doua clisee: Sunteti puternici, eu nu as rezista/Dumnezeu da copii speciali unor familii speciale.
    Ele se vor bine intentionate, insa in spatele lor e si o atitudine de separare (oamenii, constient sau nu, gandesc cam asa: eu nu sunt atat de puternic, sper ca Dumnezeu nu ma va trece prin asta/ nu sunt atat de special, imi doresc copii sanatosi). Daca ar fi sa treaca prin asta, si-ar da seama ca nu ai alternativa: ce faci cand copilul tau e diagnosticat cu o conditie grava? Clachezi? In general nu, te aduni si mergi mai departe, de dragul copilului. Bineinteles ca nimeni nu isi doreste sa treaca prin asta. Uneori insa oamenii, fara sa vrea, se separa de tine prin astfel de clisee si te fac sa te simti singur.
    Recuperare rapida si de acum incolo si cat mai multe zambete! Sunteti mereu in gandurile mele, si ma rog pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur atât de mult pentru aceste vesti, abia le-am asteptat si nu pot decât să zic din toată inima mea: "Lăudat să fie Domnul care face minuni cu Teo si pentru Teo!" Sunt foarte fericita ca aud de bine si ma rog in continuare ca totul sa mearga si mai bine, Teo sa fie total vindecata, sa fie restaurata respiratia ei, sa-i fie scoase tuburile si sa nu o mai doara nimic in trupusorul ei mic. Doamne Isuse lucreaza Tu acest lucru, te rugăm si intareste-i si pe părinţii ei! Amin!
      Shalom!

      Ștergere
    2. Multumesc Raluca de rugaciuni si cuvinte de incurajare. Am citit articolul tau legat de "Prietenii mei au un copil cu handicap…" si pot sa spun ca ai exprimat cum nu se poate mai bine situatiile de genul asta. Fii binecuvantata impreuna cu micuta ta comoara si intreaga ta familie.

      Ștergere
  2. Slavit sa fie Domnul nostru,adevaratul nostru Prieten si Salvator.Glorie Lui.
    Atat de mult ma bucur pentru ca am putut vedea zambetul ingerasului pentru care ma rog zilnic.Asteptam in continuare vesti bune si poze ca sa putem sa ne bucuram si noi impreuna cu voi si sa Il slavim pe Cel ce o tine pe Teodora in bratele Sale iubitoare.Continuam sa ne rugam pentru intreaga familie.Fiti binecuvantati
    Ema Cirmaci

    RăspundețiȘtergere
  3. DOMNUL FIE LAUDAT.EL NU NE LASA NICIODATA.VA SUSTINEM IN RUGACIUNI IN CONTINUARE.DOMNUL SA ISI INTINDA MANA PESTE VOI SI PESTE MICUL INGERAS.DOMUL CU VOI.

    RăspundețiȘtergere
  4. NUMAI BUNUL DUMNEZEU FACE MINUNI SI NE ASCULTA RUGACIUNILE TOATA SLAVA I SE CUVINE .MA BUCUR PENTRU TEO SI PENTRU CRISTI SI CORINA CA ATI TRECUT CU BIRUNINTA DE LA BUNUL SAMARITEAN SI NE RUGAM INCONTINUARE SA VA ADUCA CEL DE SUS CU BINE SI SA NE REVEDEM VA IUBIM MULT SI DOMNUL ISUS SA FIE INCONTINUARE CU VOI. LIDIA BONTAS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim sora Lidia. Domnul sa fie si cu micutul Emi sa-i dea vindecare. Bisericile de aici se roaga pentru vindecarea lui.

      Ștergere
  5. Doamne cat ma bucur ,MA BUCUR !!! Grupul nostru de rugaciune,MOTIVE DE RUGACIUNE ne-am rugat pt Teodora si pentru parinti acesteia.. DOAMNE ,ITI MULTUMESC !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Urmarind filmuletul lacrimile nu au incetat sa curga si inima sa-i multumeasca Celui care este mai presus de noi si poate face nespus mai mult... El sa mangaie inima voastra greu incercata si ... sa-i redea Teodorei o inima puternica. Va iubim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Domnului că a adus sperantă si zîmbet pentru voi SLAVĂ LUI .TEODORA va fi un copil special ,si eu cred că suferinta ne ajută să ne regîndim valorile înaimtea lui Dzei si nu cred cĂ D-zeu trimite întîmplător suferinta peste anumiti oameni (spun din experientă nu din vorbe )EU CRED SIGUR VIATA VOASTRĂ NU VA MAI FI LA FEL sunt sigură că Domnul vă va descoperi la timpul lui ce are de facut cu voi .acum să ne bucurăm deTeodora voi să vă mai odihniti ,să veniti acasă Domnul să-i de-a o recuperare cît mai rapidă MULTUMIM Domnului cel care îngrijeste de toate nevoile voastre si pentru-că va trcut biruitori prin încercare asta asa mare slavit să-i fie NUMELE LUI AMIN,,,CU DRAGOSTE ÎN DOMNUL ,,,MIA

    RăspundețiȘtergere


Sindrom Edward

"Fiecare copil cu trisomia 18...indiferent cat de fragila este viata lui sau scurta ca si durata de zile, schimba pentru totdeauna lumea noastra..."

"Orice copil merita prima zi de nastere"

Persoane interesate

Trisomia 18

RAMANE TOTUSI UN DIAGNOSTIC SI NU O PROGNOZA...