miercuri, 25 ianuarie 2012

OPERATIA A REUSIT - INIMA TEODOREI BATE NORMAL. MULTUMIM ISUS !

b_200_0_16777215_00___images_stories_teo_si_tati_inainte_de_operatie.jpg
Dupa cum am scris anterior, luni dimineata la ora 8 Teodora a intrat in sala de operatie. Am dus-o personal si am predat-o in mainile anestezistului. Ne asteptau o armata de oameni imbracati in halate verzi. Dupa anestezie, Teodora a fost luata de o persoana din echipa doctorului Maier si dusa in sala pentru operatie. Noi am ramas afara asteptand. Ne-am plimbat, ne-am rugat … este greu sa astepti in momente de genul asta. Dupa aproximativ 8 ore !!! Teodora a iesit din operatie iar medicul ne-a spus: Operatia a reusit; malformatia cardiaca, impreuna cu cea pulmonara (stenoza) au fost indepartate. Slavit sa fie Domnul.

Dr. Maier a spus ca vrea sa vorbeasca cu noi si vazandu-l pe hol l-am intrebat despre cum a decurs operatia si daca au fost ceva complicatii. Din cauza lipsei de translator nu am inteles prea multe decat ca operatia la inima a reusit insa mai sunt ceva probleme in alta parte. Intr-o ora a ajuns la spital si cumnatul meu ne-a tradus ceea ce medicul vroia sa ne spuna. In momentul operatiei, Teodorei i s-au descoperit 2 “arce aortice” in dreptul esofagului (nu stiu daca medical termenul e corect deoarece nici din engleza nu-l cunosc si nici din germana nu mi l-a putut traduce cineva corect). Unul este principal (cel  folosit la alimentatie in momentul in care mananca) iar celalalt este secundar si trebuie eliminat deoarece este infundat, prin urmare mai necesita o operatie. Tocmai cand rasuflasem usurati ca totul se rezolvase, chiar si fistula uraca, buricul fiind si el operat odata cu inima…a venit aceasta problema.
Aceste 2 “arce” (sau ce-or fi), nu au putut fi depistate in timpul ecografiilor deoarece nu s-au vazut. Daca ar fi fost vazute dinainte, odata cu operatia de la inima, s-ar fi rezolvat si asta. Acum, din cauza faptului ca Teo este practic, despicata abdominal, nu se mai poate face operatia tot prin locul respectiv ci o vor taia undeva pe lateral  si vor patrunde printre coaste pentru a inchide unul din aceste 2 canale. Se asteapta sa se identifice care este principal si care este cel secundar (secundarul fiind cel infundat care trebuie eliminat). Operatia este preconizata pe miercuri, saptamana viitoare cu conditia ca toate lucrurile sa fie in regula si evolutia ei sa fie una pozitiva.

Astazi, miercuri 25, la 2 zile dupa operatie, Teodora s-a trezit din anestezie. Nu complet dar in mare parte. Dimineata la prima ora am fost la ea. In momentul in care am intrat am vazut 3 medici care erau in dreptul ei facand miscari similare cu…resuscitarea. Personal mi s-au taiat picioarele instantaneu insa, cand am ajuns in dreptul patutului, unul din ei ne-a spus ca este…fizioterapeut si ca a venit s-o ajute pe Teo sa elimine secretiile acumulate in aceste 2 zile. M-am linistit, insa nu pentru multa vreme. Starea Teodorei nu a fost prea buna pe toata durata zilei. Din cauza secretiilor (acea “arca aortica” la esofag, care este in plus, favorizeaza secretiile ne-a spus medicul) saturatia ei a avut de suferit si a trebuit pusa masca de oxigen.

Temperatura ei a crescut si a ajuns la 40. Tot astazi a fost descoperita o infectie cu o bacterie numita “multirezistent Stafilococ auriu” … pentru care i se administreaza antibiotic.  Din informatiile pe care le-am obtinut de prin spital, am inteles ca aceasta “cultura” (asa se defineste dezvoltarea bacteriei) este oarecum specifica sarbilor, bulgarilor si romanilor. Multi din cei care vin in spitalele de aici (din nationalitatile mentionate)  sufera de aceasta problema. Se pare ca la baza sta…igiena proasta din spitalele din Romania.
Speram ca de la antibioticul administrat sa ii treaca si mai ales sa-si revina dupa operatia grea de la inima. Mai jos puteti vedea cateva poze cu Teo. Daca va este greu sa va uitati la ele ….ganditi-va la noi si mai ales la ea si…rugati-va. Dumnezeu sa va binecuvinteze si va multumim ca sunteti alaturi de noi in rugaciune. Simtim dragostea voastra.

\\P.S.  mobilul meu de Romania nu are suficient credit pentru a apela sau a receptiona apeluri insa mesajele de la voi au fost si vor fi binevenite. Suntem incurajati sa le primim insa din pacate, nu putem raspunde la toti. Avem 2 numere de Austria : 004368120964316 – Christian Dragomir sau 004368120964264 – Corina Dragomir (pentru cei care vor sa ne sune din tara). Vom ramane in Austria aproximativ o luna.

b_200_0_16777215_00___images_stories_teo_-_anestezie_1.jpgTeo in bratele unei asistente.







b_200_0_16777215_00___images_stories_teo_-_anestezie_2.jpgSub privirile Corinei, Teodora este anesteziata...







b_200_0_16777215_00___images_stories_teo_dupa_operatie.jpgTeodora dupa operatie...







b_200_0_16777215_00___images_stories_teo_mami_si_tati_dupa_operatie.jpgTeodora, Mami si Tati, imediat dupa ce s-a terminat operatia.







b_200_0_16777215_00___images_stories_teo_miercuri_25.jpgTeo - miercuri 25 ianuarie 2012. S-a trezit din anestezie insa nu complet. Inca nu constientizeaza unde este si ce s-a intamplat cu ea ...

AICI, puteti vedea si un scurt video (neprelucrat) cu Teodora la Intensiv Station (Terapie Intensiva).

6 comentarii:

  1. Cat ma bucur ca a fost operata si ca a reusit! Domnul sa o tina multi ani de acum inainte alaturi de voi! mi-au dat lacrimile cand am citit vestile. Ce are Teodora se numeste Artera subclaviculara dreapta aberanta? Pentru ca si Cati are, si ma gandeam daca va necesita si ea operatie....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu Raluca. Suntem in Austria momentan iar Teo este inca pe terapie intensiva. Starea ei nu este prea buna acum dar credem ca va fi. Voi intreba medicul legat de ceea ce mi-ai spus. Multumim de cuvintele de incurajare. Fii binecuvantata impreuna cu micuta ta !

      Ștergere
  2. Christi , ne bucuram ca operatia a reusit.Ne rugam ca si cea de miercuri sa fie o reusita.Domnul Dumnezeu sa va dea putere si pace.Va santem alaturi si va iubim.
    Be blessed !!!Sebastian Vicentz

    RăspundețiȘtergere
  3. DOMNUL SĂ FIE CU VOI SĂ VĂ ÎNTĂREASCĂ ,SĂ FIE CU TEODORA SA POATĂ SUPORTA OPERATIA SĂ BINECUVÎNTEZE DOMNUL MÎNA MEDICILOR .TATA FII CU TEODORA SI ÎN TIMPUL MAI GREU DUPĂ OPERATIE TU CEL CARE I-AI DAT VIATĂ FII CU EA .MIA

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiam ca aveti un blog si ne-am bucurat tare mult sa aflam vesti despre voi (ne-a spus Raluca despre blogul vostru). TEodora este o minunatie de fetita, dulce si suava.
    Ne bucuram tare mult pentru ca o operatia a decurs bine....Dumnezeu sa intareasca micuta ei faptura in continuare si sa ii dea multa sanatate! Sa va intareasca si pe voi, sa va dea multa putere!
    Cu mult drag, fam. Asan Mugurel& Coca(Giurgiu)

    RăspundețiȘtergere
  5. In aceste momente de grea incercare din viata voastra,ne rugam pentru voi si va suntem alaturi. Dumnezeu sa o binecuvanteze pe micuta Teodora, stim si vedem ca El a facut un lant de miracole in viata fetitei voastre.Sunteti sustinuti in rugaciune de intreaga biserica din Giurgiu.Ne sunteti foarte dragi,fam.Asan Lucian,Nina,Denis si Marina.

    RăspundețiȘtergere


Sindrom Edward

"Fiecare copil cu trisomia 18...indiferent cat de fragila este viata lui sau scurta ca si durata de zile, schimba pentru totdeauna lumea noastra..."

"Orice copil merita prima zi de nastere"

Persoane interesate

Trisomia 18

RAMANE TOTUSI UN DIAGNOSTIC SI NU O PROGNOZA...