vineri, 27 ianuarie 2012

Teodora - recuperare dificila


b_350_0_16777215_00___images_stories_img_0555.jpgMiercuri, 25 ianuarie, Teodora s-a trezit oarecum din anestezia facuta pentru operatie insa starea ei generala nu parea prea buna. A necesitat surplus de oxygen si administrarea unui al doilea antibiotic pentru infectia cu bacteria despre care am scris anterior. Desi saturatia era buna (95-99%) frecventa cardiaca era  destul de mare (190). Problema majora a aparut la temperatura. Daca initial, spre pranz temperatura era 39, spre seara a urcat pana la 40.
Ieri, temperatura interioara a atins un punct critic ajungand la 41.1,  prin urmare medicii au decis s-o intubeze si sa-i administreze ceva medicatie pentru a o linisti (era destul de agitata). Probleme au aparut si la tuburile de drenaj cand, la un moment dat unul din ele nu mai functiona. S-a luat in calcul schimbarea lui ceea ce presupunea anestezierea Teodorei din nou lucru care nu este deloc indicat avand in vedere ca ea inca nu s-a trezit complet de la operatia suferita luni. Dupa un control efectuat de 5 medici, unul dintre ei a reusit sa restabileasca tubul si sa extraga lichidul acumulat. Am rasuflat usurati vazand ca Domnul a lucrat si nu a mai fost nevoie de anestezie. Pentru inca vreo cateva zile vor mai tine furtunele de drenaj  iar apoi (cu ajutorul Domnului) sper sa i le scoata. Mi-as dori sa o tin in brate, s-o strang la piept insa nu pot decat sa o mangai deoarece tuburile, branulele, oxigenul, cablurile si toata aparatura la care este conectata ne impiedica sa facem asta.

Astazi, 27 ianuarie, am fost la ea si era stabila in toate punctele vitale. Temperatura era normala ( 37), frecventa cardiaca intre 100-130 iar saturatia 100%  - insa …. i s-a indus un somn adanc pentru a o ajuta sa se refaca. I se administreaza prin perfuzii tot ceea ce are nevoie. Doctorita ne-a spus ca este posibil s-o tina in starea aceasta de somn chiar si in weekend. Ne-a explicat ca la inima este o mica problema. O valva s-a inchis prea mult si nu ar trebui sa fie asa. MARTI (31 ianuarie) vor interveni chirurgical sa indeparteze una din cele 2 artere si vor sa vada daca pot interveni din nou si la inima sa largeasca valva respectiva.  In cazul in care nu se poate, valva aceea, ne-a explicat  doctora, trebuie eliminata Teodora putand supravietui si fara ea. Ar fi posibil ca la varsta de 10 ani, sa necesite un implant artificial de valva insa, din statisticile mentionate de doctora, majoritatea copiilor carora le-a fost eliminata aceasta valva, nu au mai avut nevoie cand au crescut mari, de implantarea uneia artificiale. Continuam sa ne rugam ca Domnul sa duca la BUN SFARSIT ceea ce a inceput.

Mi-e dor s-o vad pe Teo zambind, sa-i aud vocea, s-o privesc in ochi si sa-i vad ochisorii albastrii stralucitori… Am fost intrebat de catre o prietena buna “Cum este Teo acum ? Este Teo pe care o cunosc eu…? Din pacate a trebuit sa-i raspund “Nu, nu este cea pe care o stii”. Chiar si cand a fost putin treaza, miercuri, era agitata, confuza, nu stia ce se intampla cu ea … Insa CRED ca isi va reveni, chiar daca recuperarea ei postoperatorie e dificila,  vom reusi  alaturi de Domnul lucruri mari si minunate.

Cred din toata inima, chiar daca zilele acestea au fost de foc pentru noi, ca Domnul nu a ingaduit sa ajungem pana aici doar pentru a o chinui in plus pe Teodora si pe noi. Cred din toata inima ca Domnul nu ne-a deschis intamplator aceasta poarta de a veni aici si a putea s-o operam pe Teo. Stiu ca are un plan bine stabilit si cred ca a randuit in dreptul Teodorei  VIATA si SANATATE deplina in Numele Fiului Sau, Isus Christos. Dar este scris de mana Lui …. sa trecem si pe aici. Multumim pentru tot, Doamne Isuse !

2 comentarii:

  1. Ma rog pentru Teo si ii doresc recuperare rapida, usoara si fara complicatii. Dumnezeu care poate si controleaza totul, sa o tina pe fetita in leaganul almei Sale pana la vindecarea completa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Catrinel a mea are un ursulet exact la fel si este prietenul ei cel mai bun. Sper sa fie la fel si pentru Teo. Madalina

    RăspundețiȘtergere


Sindrom Edward

"Fiecare copil cu trisomia 18...indiferent cat de fragila este viata lui sau scurta ca si durata de zile, schimba pentru totdeauna lumea noastra..."

"Orice copil merita prima zi de nastere"

Persoane interesate

Trisomia 18

RAMANE TOTUSI UN DIAGNOSTIC SI NU O PROGNOZA...