marți, 18 octombrie 2011

INFO TEO - 18 octombrie

Vineri 07 octombrie am plecat inspre Linz (Austria) pentru un nou control cardiologic. Am avut programare la cabinetul doctorului Tulzer marti 11 octombrie insa luni 10 octombrie, am avut o alta programare la o doctorita pediatru (dr. Krimm) care o cunoaste pe Teodora inca de anul trecut. Am mers la cabinetul ei si i-a facut si ea un consult. A ramas surprinsa de evolutia pozitiva a Teodorei. Desi nu a mai crescut in greutate (in prezent are tot 6,600 kg) totusi s-a dezvoltat din punct de vedere fizic (in prezent are 73 de cm).

Vazand infectia de la buric si mai ales faptul ca nu trecuse nici dupa o saptamana de la cauterizare, a preferat sa cauterizeze si ea  zona infectata pentru a elimina orice risc de infectie. In prezent buricul s-a retras si infectia pare sa fi disparut. Vom vedea asta in cateva zile dupa ce va reveni zona ombilicala la culoarea initiala.


La controlul ecografic de la inima, doctorul Tulzer nu a descoperit nicio modificare fata de ultima ecografie, prin urmare a hotarat sa mai asteptam vreo cateva luni pana la momentul operator. Doctorul Tulzer s-a aratat multumit de evolutia favorabila si de stabilitatea cardiaca a Teodorei. Recomandarea lui este ca in momentul in care saturatia scade (pentru un timp mai indelungat) sub valoarea de 80%, sa se intervina chirurgical. Momentan saturatia Teodorei oscileaza in jurul valorilor 84 - 88% ceea ce este bine.

Legat de problema polipilor ne-a fost recomandat si aici sa mai asteptam pentru a nu complica lucrurile. Operatia de polipi poate fi rezolvata (spun cei din Austria) chiar si acum insa complicatiile ar putea aparea ulterior cand ar fi posibil sa faca anumite infectii. Am ales sa asteptam...asa cum spune si profetul Ieremia in Plangeri 3:26  “Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.”


Vineri 14 octombrie Teo a inceput sedintele de fizioterapie la un cabinet particular, in cadrul fundatiei “Usi Deschise”. Doctorita Fizioterapeut care se ocupa de Teodora (cu grija si dragoste) se numeste Diana Hmaisheh. Programul de recuperare este unul intens (cel putin acum la inceput cand Teo are nevoie sa recupereze mult). Sedintele de recuperare sunt in fiecare zi de la ora 10-11 dimineata. Continuati sa va rugati pentru noi ca Domnul Isus sa lucreze dupa planul si voia Sa. Continuam sa cerem din mana Domnului Viata si Sanatate deplina pentru Teo pentru a fi o marturie a puterii lui Dumnezeu, un motiv de bucurie pentru noi dar si pentru altii si deopotriva o speranta pentru cei care sunt lipsiti de speranta.

2 comentarii:

  1. Va urez cu intarziere,insa din toate inima:LA MULTI ANI TEO,sa cresti mare,sa fii sanatoasa pentru ca parintii tai sa se bucure de tine !Va doresc sanatate , putere si Dumnezeu sa fie cu voi!Pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As dori sa stam de vorba personal cu Corina si Cristi Dragomir pentru ca in afara de Dumnezeu care intelege cel mai bine pe unde ei trec, noi ca si parinti ii intelegem la fel de bine!!! De ce????

      Pentru ca in familia noastra in urma cu aproape ...17 ani s-a nascut Jonathan Cornel Turcu, un baiat la fel de scum si dulceca si Teodora cu acelasi diagnostic...Trisomy18.

      La ultima operatie pe coloana care Jonathan a avut-o in August 17th, 2011, atunci am aflat la Seattle Childrens Hospital, ca copii cu astfel de diagnostic nu pot sa traiasca mai mult de 2 ani, asa cum ni s-a spus la nastere. Am spus atunci medicului din California, ca eu ca si tata credincios, nu cred aceasta minciuna, ca in viata copilului meu, Dumnezeu are ultimul cuvint!!!!!!!!!!

      Si asa este si a fost, la purtat biruitor iata ...17 ani ( va implini in 16 Martie 2012). Doctorita pediatrica mi-a spus in fata ca actualmente in USA sint doar 2 copii in viata cu trisomy 18 de virsta lui Jonathan, ea inca nu a vazut nici unul, si pentru ea , a fost o bucurie imensa sa-l vada pe Jonathan.

      Asa ca Jonathan este deja o ...mare Minune, cu toate ca nu merge, nu poate sa maninca singur, nu vorbeste prea mult, dar este in clasa a 11-a la acelasi liceu cu sora lui Jacqueline de 15 ani!!!



      Ajutati-ne va rog sa luam legatura cit mai repede cu familia Cristi, Corina si Teodora Dragomir.As dori sa vorbim cu voi si pe Skype ca sa-l vedeti si pe Jonathan.Cautati pe skype la adresa de email cornel_turcu@comcast.net



      Cu toata recunostiinta,

      Pastor,

      Cornel Turcu-Seattle , USA

      425-747-4808

      Ștergere


Sindrom Edward

"Fiecare copil cu trisomia 18...indiferent cat de fragila este viata lui sau scurta ca si durata de zile, schimba pentru totdeauna lumea noastra..."

"Orice copil merita prima zi de nastere"

Persoane interesate

Trisomia 18

RAMANE TOTUSI UN DIAGNOSTIC SI NU O PROGNOZA...