vineri, 17 august 2012

Teodora Dragomir - August 2012

De la ultima postare și până în prezent, evoluția Teodorei a fost una pozitivă. A fost internată timp de 3 săptămâni în Centru de Recuperare de la Gura Ocniței alături de alți copii și, în primul rând, ne-am gândit la riscurile care decurgeau de aici, deoarece socializarea cu alți copii, dincolo de partea pozitivă, putea aduce și aspecte negative (contactarea vreunui virus, răceala etc…) lucruri care, în contextul ei ar fi putut deveni destul de grave. Spre bucuria noastră (nu spre surprindere, deoarece așa ne-am rugat) Teodora nu a luat niciun virus și nici nu a răcit arătând că sistemul ei imunitar se dezvoltă și devine din ce în ce mai puternic. Slăvit să fie Domnul !

Legat de recuperarea neuro-psiho-motorie și aici avem vești bune în sensul că a răspuns destul de bine la ședintele de kineto-terapie la care a fost supusă însă rezultatele le-am observat mai bine după câteva săptămâni acasă când am vazut-o ridicâdu-și capul de pe pernă și încercând să se ridice singură. Vom continua din această toamnă ședințele și cu siguranță Domnul ne va ajuta să o vedem mergând singură.
Este din ce în ce mai activă, dornică să socializeze cu oricine. A început să prindă cu mânuțele anumite lucruri (jucării mai ușoare) și să se joace puțin cu ele.
Trebuie să-i comandăm o pereche de ghetuțe ortopedice pentru a sta încălțată cu ele până când piciorușele ei vor învăța să calce corect.

În data de 24 iulie am avut programare la dr. Gerald Tulzer în Linz pentru controlul cardiologic necesar la 6 luni de la operație. Rezultatul a fost unul uimitor pentru doctor: operația Teodorei s-a închis perfect iar evoluția organic post-operatorie este una excelentă. Frecvența cardiacă și saturația sunt în valori normale. Uitându-se la ea, medicul nu a putut spune decât atât: “Este de-a dreptul un miracol, evoluția ei este incredibilă”. Singura problema ar fi la acel arc aortic esofagian. După părerea medicului, ar trebui să mai treacă aproximativ 6 luni până se va vindeca complet, însă acest lucru nu o afecteaza în prezent la mâncat sau alte activități. Deși mănâncă suficient  pentru un copil de vârsta ei, diversificat și de mai multe ori pe zi, încă nu a reușit să depășească pragul de 7,5 kg. Ne rugăm ca Domnul să lucreze și aici pentru ca Teo să înceapă să crească și în greutate.

După o săptămână de stat în Austria, timp în care am vizitat și comunitatea penticostală de acolo (în special biserica “Speranța” din Linz – cărora le mulțumim pentru dragostea cu care ne înconjoară de fiecare dată) ne-am reîntors în țară oprindu-ne în Oradea. Am dus-o pe Teo pentru câteva zile la băile termale din Felix. A fost foarte mirată în momentul în care a intrat în apă. Temperatura apei era de peste 30 grade așa că nu a fost nicio problemă atunci când a luat contact cu apa. Sperăm să o mai putem duce la astfel de bazine deoarece înotul este unul din mijloacele prin care se poate dezvolta mai bine și mai rapid din punct de vedere fizic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Sindrom Edward

"Fiecare copil cu trisomia 18...indiferent cat de fragila este viata lui sau scurta ca si durata de zile, schimba pentru totdeauna lumea noastra..."

"Orice copil merita prima zi de nastere"

Persoane interesate

Trisomia 18

RAMANE TOTUSI UN DIAGNOSTIC SI NU O PROGNOZA...